Frivillige tilbud i Jammerbugt under Corona-krisen

Herunder kommer en oversigt over de frivillige tilbud i Jammerbugt under Corona-krisen. Listen opdateres løbende ...28.04.2020/ JJJ

Få frivillig hjælp i Jammerbugt under Coronakrisen - oversigt.

 

Frivillighuset Jammerbugt - 50802114 - forsøger at koordinere de frivillige muligheder, der er for ældre, syge familier, enlige eller karantæneramte i Jammerbugt, for at få hjælp under Corona-krisen.

 

Herunder kommer en liste over frivillige hjælpe-ordninger :
Listen opdateres løbende. Ring ind, hvis du har kendskab til flere frivillige tilbud i Jammerbugt.

 

Hjælp til indkøb?

To friske unge frivillige, Marius og Elisabeth har lavet deres egen hjælpe-service. Indkøb Jammerbugt. Find dem på Facebook eller ring til dem på 27129992

 

Røde Kors Hjælpernetværk

Hele Jammerbugt er dækket af det gode tilbud fra Røde Kors.
Du kan også melde dig som frivillig på 3529 9660

Er du eller kender du én, der er syg, ældre eller på anden måde særlig sårbar for Corona, så kan du få hjælp. Vi kan hjælpe dig med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

Du kan få hjælp, hvis du:

Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet. Er særlig udsat pga. sygdom og derfor har valgt at gå i selvisolation. Er mistænkt for at være smittet og derfor i hjemmekaran­tæne. Er syg af Coronavirus og i hjemmekarantæne. På anden vis har brug for hjælp på grund af Coronasmitten. 

Kan du svare ja til én af ovenstående, så kontakt os på 3529 9660. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

Læs mere på www.rødekors.dk/corona/hjælp hvor du også kan skrive dig op for at modtage hjælp. Bemærk vores hjælp omfatter IKKE børnepasning.

 

Ældre hjælper Ældre
hjælper normalt med småting i hjemmet, og de vil også rigtigt gerne hjælpe. Der er yngre i gruppen, som er klar til at hjælpe med ledsagelse og indkøb. Ring til Walther på 25300344

 

Indsamling af beskyttelsesbriller.
Du kan aflevere dine gamle nytårsbriller i en spand på trappen ved Frivillighuset Jammerbugt, Bredgade 39 i Pandrup.
De skal anvendes hvis det ikke lykkes myndighederne at skaffe værnemidler nok.

  

Er du syg og enlig -  og kan du evt. ikke selv hente dit medicin ?
Kontakt Frivillighuset på 50802114 -  vi har frivillige, der har meldt sig til at hente for dig. De fleste apoteker i Kommunen har dog en udbringningsordning, som du også kan benytte.

Er du / I syge eller i karantæne og har brug for hjælp at få hunden luftet eller hestene fodret eller andre opgaver, så kontakt os - og vi ser, hvad vi kan gøre. Frivillighuset Jammerbugt er ved at lave en liste over frivillige, der gerne vil hjælpe til. Vi håber, at frivillige fra alle byerne  -  også de små - melder sig til listen, men der er allerede dækning nu for en del byer.

 

Besøgstjenesternes tilbud:
De frivillige besøgsvenner i Ældre Sagens og Røde Kors besøgstjenester har alle lagt deres arbejde om, så de ikke besøger de ældre fysisk, men ringer til dem, en eller flere gange om ugen 😊

 

Plejecentrenes Vennekredse:
De frivillige kan ikke lave deres normale aktiviteter på plejecentrene, men de sørger for, at der alligevel bliver hygget lidt ekstra om de ældste. Nogle steder i form af påskepynt og påskeslik – andre i form af opfyldelse af beboernes ønsker om særlig mad. Det kan også være at de sørger for musik- og sangtilbud. 

 

Udbringning fra butikker.
Mange forretninger har lavet udbringningsordninger hvor du bestiller, overfører pengene og de bringer gerne ud mod et mindre gebyr på 30-50 kr. Ring til din lokale butik og hør, om de er har sådan en ordning. 

 

Apotekerne har udbringningsordning.
Apotekerne i Jammerbugt bringer ud eller sender medicin. Det koster et mindre gebyr der går til forsendelsesomkostninger. Vi mener, det er 50 kr. Ring til dit lokale apotek og hør nærmere.

  

Restauranterne har lavet take-away ordninger.
De fleste restauranter har etableret take-away ordninger. Du kan bestille maden og overføre pengene og hente maden på restauranten. På den måde kan de holde lidt gang i deres virksomhed, selv om der er begrænsninger.

 

Frivillighuset Jammerbugts kontor og lokaler er lukket indtil d. 12. maj.

Du kan altid få vejledning på tlf. 50802114 og du kan bruge mailen jjj@jammerbugt.dk.

Ring på 5080 2114 hvis du kender til et frivilligt tiltag, der skal med på listen.

Følg med på Frivillighuset Jammerbugts Facebookside, hvor nye tiltag vil blive annonceret og eksisterende tiltag vil blive reklameret og gentaget.

 

 

Velkommen til hjemmesiden

Vejledning ang. § 18

Startmøde om frivilligpolitik 2009